Subscribe! jawatan kosong terus ke emel anda.
Daftar emel anda dalam borang dibawah

Delivered by FeedBurner


Rujukan Exam Online Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD)

KHAS Buat calon exam pegawai tadbir diplomatik (ptd) M41 1 November 2014 "lebih 70% calon peperiksaan pegawai tadbir diplomatik gred m41 gagal!". Anda akan bersaing dengan lebih 70,000 calon untuk merebut tempat ke STAGE seterunya. APA peluang anda? dah bersedia ?

Kurangkan peratusan kegagalan anda. Pastikan anda buat persedian dan tahu format soalan peperiksan.

Tak perlu buang masa cari maklumat-maklumat tersebut semuanya telah lengkap dalam rujukan ini. Terus dapatkan rujukan lengkap exam Di SINI

PREVIEW COPY RUJUKAN LENGKAP KLIK SINI

Apa yang ada dalam rujukan ni ?

1. Huraian Format - Seksyen A, B, C

2. Contoh Soalan & jawapan - Seksyen A, B, C

3. Nota Khas - himpunan tajuk-tajuk penting berkaitan tugas, skop Jawatan Pegawai Tadbir Diplomatik

4. Soalan KHAS GST & GTP Contoh Soalan & Jawapan

5. Support, Tips dan nota dari Team Infokerjaya untuk exam online dan stage selepas peperiksaan

6. Reputasi baik sejak 2009 dan telah pun membantu ramai calon exam SPA.


Berminat nak dapatkan Rujukan Lengkap Exam Online PTD ?

Jika berminat untuk dapatkan Rujukan Ini, ikuti langkah dibawah

1. Sila Ke Laman Jualan KLIK SINI

2. Pilih pakej pilihan anda. Anda akan dibawa ke laman ini setelah pakej dipilih. Isikan EMAIL ANDA
 KE LAMAN JUALAN
Read More »

Job Vacancies At Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)


The Companies Commission of Malaysia (SSM) is a statutory body formed as a result of a merger between the Registrar of Companies (ROC) and the Registrar of Businesses (ROB) in Malaysia which regulates companies and businesses. SSM came into operation on 16 April 2002. The main activity of SSM is to serve as an agency to incorporate companies and register businesses as well as to provide company and business information to the public. As the leading authority for the improvement of corporate governance, SSM fulfils its function to ensure compliance with business registration and corporate legislation through comprehensive enforcement and monitoring activities so as to sustain positive developments in the corporate and business sectors of the Nation.

Job Vacancies At Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)

1. Pembantu Tadbir

Closing date 7 Nov 2014

Job Description
  • Candidate must possess at least a Diploma, Advanced/Higher/Graduate Diploma, Bachelor's Degree, Post Graduate Diploma, Professional Degree, Business Studies/Administration/Management, Economics, Finance/Accountancy/Banking, Human Resource Management, Marketing or equivalent.
  • Required language(s): Bahasa Malaysia, English
  • No work experience required
  • 15 Temporary position(s) available throughout Malaysia
  • Suitable for fresh gradutes
  • Non-Bumiputra are strongly encouraged to apply
Top Apply CLICK HERE
Read More »

Job Vacancies Universiti Tun Hussein Onn (UTHM) Nov 2014

The establishment history of Universiti Tun Hussein Onn Malaysia started off on September 16, 1993. The university was formerly known as Pusat Latihan Staf Politeknik (PLSP). The core business of PLSP then was to train and produce polytechnics academic staff to become knowledgeable and skilful in various engineering fields. The training institute was jointly administered by Universiti Teknologi Malaysia and the Ministry of Education Malaysia.


Job Vacancies Universiti Tun Hussein Onn (UTHM) Nov 2014

  1. Pegawai Sains
  2. Pegawai Teknologi Maklumat
  3. Jurutera
  4. Pegawai Tadbir
  5. Pegawai Pergigian
  6. Pegawai Perubatan
  7. Penolong Pegawai Keselamatan
  8. Pembantu Makmal
  9. Pembantu Kemahiran
  10. (Bidang Dandang)
  11. Pembantu Awam (Penyelamat)
  12. Pembantu Operasi
  13. Pembantu Hal Ehwal Islam
  14. Pembantu Pembedahan Pergigian

Closing date 23 Nov 2014

To Apply CLICK HERE
Read More »

Info Untuk calon Exam PTD - Ada Ujian Esei BM dan BI

Aduh.. Berita Buruk M41

Sedikit makluman untuk anda berkaitan temuduga M41 nanti untuk yang berjaya, kemungkinan besar sebelum temuduga anda akan diarah menulis esei BM dan BI. Itu maklumat dari SPA dari program 'outreach' yang mereka anjurkan. Saya tak nak komen tapi saya tahu apa anda rasa. Serius, buat masa ini abaikan maklumat tersebut. Fokus kepada persediaan peperiksaan 1 November ini

Masa dah suntuk. Pilih untuk habiskan masa dengan studi sendiri dengan 'berjalan'  dari web ke suratkhabar ke iklan ke buku ke perpustakaan

Eh... ada masa ke nak buat macam  tu? atau tak perlu bersusah payah anda boleh dapatkan rujukan lengkap exam ptd DISINI.

Nak atau tak nak anda tetap kena cari maklumat tentang exam dan temuduga nanti. Kenapa nak berusaha lebih kan ?

Jimatkan masa anda dan izinkan kami bantu anda lulus exam dan temuduga nanti dengan berikan maklumat yang tepat dan sahih.

DAPATKAN RUJUKAN EXAM PTD

P/s : tinggal kurang dari 15 jam sebelum Rujukan Ditutup

Read More »

Job Vacancies At Lembaga Muzium Pulau Pinang

The Penang State Museum on Farquhar Street is the first building that comes under the administration of the Penang State Museum Board. Its chronology began in 1816 as a building donated by the East India Company, built under the supervision of Captain Robert Smith (the Royal Engineer), and to be used as an education center. The Penang Free School that was established in 1816 moved into this building in 1821. The school was open to all Penang-born regardless of race and thus the name Penang Free. In 1928 the Hutching School occupied this building.

Job Vacancies At Lembaga Muzium Pulau Pinang

1.Kurator, Gred S41

2.Penolong Kurator, Gred S27

3.Pembantu Muzium, Gred S17

4.Pembantu Operasi, Gred N11

5.Pegawai Khidmat Pelanggan, Gred N17

Closing date 21 November 2014

Vacancies Details
Application Form
Read More »